به محض اینکه تصمیم به راه اندازی یک وب سایت می گیرید، یکی از اولین کلماتی است که توجه شما را به خود جلب می کند «دامنه» است (در ایران به آن «دامنه» یا «دامین» نیز می گویند). ممکن است در ابتدا فکر کنید که این چیزی پیچیده است، اما واقعاً اصلاً اینطور نیست.
احتمالاً شما تقریباً هر روز در دنیای آنلاین با دامنه ها سر و کار دارید. اما شاید تا به حال چیز زیادی در مورد آنها نمی دانستید. خب نگران نباش! ما اینجا هستیم تا تعریفی درست و جامع از دامنه ها به همراه تمام ویژگی های مهمی که دارند به شما ارائه دهیم. ما همچنین دو مقاله دیگر را در وبلاگ آژانس دیجیتال مارکتینگ بینزی برای شما آماده کردهایم، بنابراین پس از مطالعه این مقاله، میتوانید آنها را بررسی کنید تا دانش خود را بیشتر کنید.
دامنه چیست؟
برای اینکه دیگران فروشگاه، شرکت یا حتی خانه شما را پیدا کنند، باید یک آدرس منحصر به فرد داشته باشید. وب سایت یا فروشگاه اینترنتی شما نیز به آدرس نیاز دارد. شاید تعجب کنید که دامنه به چه معناست. خب دامنه (یا دامین به فارسی) به سادگی یک آدرس اینترنتی است. آره! این آدرسهایی هستند که برای باز کردن یک وبسایت در اینترنت وارد میکنید. برای مثال آدرس اینترنتی گوگل www.google.com و آدرس اینترنتی وبسایت ما www.binsy.ir است. بنابراین، داشتن دامنه برای افرادی که شما را آنلاین پیدا کنند بسیار مهم است!
هنگامی که می خواهید مستقیماً به یک وب سایت دسترسی پیدا کنید، کافی است دامنه یا آدرس اینترنتی آن را در نوار بالای مرورگر خود وارد کنید. در تصویر زیر دقیقاً قسمتی که دامنه در آن نمایش داده می شود را برای شما هایلایت کرده ایم.
چند نکته در مورد دامنه ها
اکنون که متوجه شدیم دامنه چیست، بیایید کمی عمیق تر به آن بپردازیم. در بحث بعدی، ویژگی های کلیدی و نکات مهم در مورد دامنه ها را بررسی خواهیم کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این موضوع جذاب آماده شوید!
دامنهها شامل دو بخش اصلی هستند
اولین چیزی که باید بدانید این است که دامنه ها از دو قسمت تشکیل شده اند.
۱- نام دامنه: این نامی است که برای وب سایت خود انتخاب می کنید. هنگام انتخاب نام، هیچ محدودیتی ندارید. تنها شرط این است که نام باید منسجم باشد. با این حال، می توانید کلمات را با خط فاصله (-) جدا کنید.
۲- پسوند: پسوندهای مختلفی برای ثبت دامنه در اینترنت وجود دارد. هر یک از این پسوندها معنای خاصی دارند. به عنوان مثال پسوند “ir” نشان دهنده ایرانی بودن وب سایت شما است. پسوند “com” مخفف تجارت است و به معنای یک وب سایت تجاری است. سایر پسوندها نیز معانی خاص خود را دارند.
در اینجا، توصیه میکنم همان مقالهای را که در ابتدای این پست به آن اشاره کردم (پسوندهای مختلف دامنه ها را بشناسید!) بررسی کنید تا با پسوندهای دامنه مختلف آشنا شوید.
همانطور که متوجه شده اید نام دامنه سایت ما binsy و پسوند آن ir می باشد.
هر دامنهای، منحصر به فرد و اختصاصی است
نکته دیگری که باید در نظر داشت این است که دامنه ها انحصاری هستند. به عنوان مثال، آدرس خود ما، binsy.ir، به نام ما ثبت شده است. بنابراین، هیچ کس دیگری نمی تواند این ترکیب خاص را برای خود ثبت کند. با این حال، ممکن است یک آدرس در دسترس مانند binsy.net وجود داشته باشد که می تواند ثبت شود.
دامنهها به صورت سالیانه خریداری میشوند
خرید دامنه یک امر سالانه است. این به این معناست که وقتی شما یک دامنه ثبت میکنید (که در واقع کار سختی نیست و در پایان مقاله درباره آن صحبت میکند)، شما این کار را برای مدت زمان مشخصی انجام میدهید. به عنوان مثال 1 سال یا چند سال و بعد از این مدت، اگر آن را تمدید نکنید، دیگران میتوانند آن را در اختیار بگیرند.
شما برای ساخت سایت، به هاست هم نیاز دارید
داشتن یک دامنه به تنهایی برای شما کافی نیست. چرا؟ خب، یک دامنه فقط یک آدرس اینترنتی به شما می دهد. اگر می خواهید یک وب سایت داشته باشید، همچنین به فضایی برای ذخیره تمام سایت های خود نیاز دارید. به این فضا می گویند هاست (به زبان فارسی میزبان).
هاست چیست؟ مقاله را بخوانید تا در مورد آن بیشتر بدانید. (به زودی)
URL چیست و چه تفاوتی با دامنه دارد؟
شاید شما با مقالات متعددی برخورد کرده باشید که گاهی از URL ها برای ارجاع به آدرس وب سایت استفاده می شود، و اکنون از خود می پرسید که تفاوت بین دامنه و URL چیست. بیایید همه چیز را ساده نگه داریم و توضیحات را پیچیده نکنیم. دامنه اساساً آدرس صفحه اصلی وب سایت شما است و هیچ کاراکتر یا علامت اضافی در انتهای پسوند خود ندارد. اما URL به تمام مشتقات یک نام دامنه اشاره دارد.
به عنوان مثال نام دامنه وب سایت ما http://www.binsy.ir است و بقیه صفحات سایت ما دارای آدرس هایی مانند http://www.binsy.ir/blog هستند. اساساً هر صفحه وب یک آدرس دارد. صفحه اصلی یک وب سایت فقط خود دامنه است و سایر صفحات هر کدام یک URL منحصر به فرد دارند. بنابراین، به یاد داشته باشید که هر صفحه وب آدرس خاص خود را دارد!
چگونه باید ثبت دامنه را انجام دهید؟
روند ثبت دامنه اصلا سخت نیست. در ادامه آموزش دو مرحله ای نحوه انجام آن را در اختیار شما قرار خواهیم داد.
از موجود بودن دامنۀ مورد نظر خود مطمئن شوید
قبلاً اشاره کردیم که هر آدرس اینترنتی یا دامنه متعلق به شخصی است. بنابراین، قبل از ثبت نام، باید بررسی کنید که آیا دامنه مورد نظر شما در دسترس است تا مطمئن شوید که گرفته نشده است. خوشبختانه، سازنده وبسایت و فروشگاه آنلاین بینزی با همکاری لیموهاست صفحهای برای انجام این کار دارد. به این ترتیب، ما به راحتی می توانیم به شما اطلاع دهیم که آیا دامنه قابل ثبت است یا خیر.
دامنۀ مد نظر خود را ثبت کنید
هنگامی که از در دسترس بودن دامنه مطمئن شدید، تنها کاری که باید انجام دهید این است که آن را از طریق یکی از ارائه دهندگان خدمات ثبت و تمدید دامنه خریداری کنید. فقط به خاطر داشته باشید که اگر می خواهید دامنه ir را ثبت کنید، باید مدارک شناسایی ارائه دهید.
“چگونه یک نام دامنه خوب برای وب سایت خود انتخاب کنید: یک راهنمای جامع“
خواندن مقاله با عنوان “چگونه یک نام دامنه خوب برای وب سایت خود انتخاب کنید” را به شدت توصیه می کنم، زیرا راهنمای دقیق و کاملی در مورد انتخاب نام دامنه مناسب ارائه می دهد.
دوست دارید کارتان از این هم راحتتر شود؟
در نهایت، مهم است که بدانید استفاده از یک سازنده وب سایت و یک فروشگاه ساز آنلاین مانند بینزی واقعا می تواند کار شما را بسیار آسان کند. در نهایت قصد شما خرید دامنه و ایجاد یک وب سایت است. بنابراین، پس از آن، لازم است یک سرویس میزبانی نیز خریداری کنید و علاوه بر آن، یک وب سایت برای خود طراحی کنید.
اما با آژانس دیجیتال مارکتینگ بینزی، همه اینها در یک مکان انجام می شود. این بدان معناست که وقتی از ما یک وب سایت خریداری می کنید، دامنه ای را به عنوان هدیه دریافت می کنید که می توان آن را از طریق بخش مدیریت وب سایت خود مدیریت کرد. نیازی به خرید هاست نیز نیست، زیرا ما هاست با کیفیتی را به صورت رایگان در اختیار شما قرار می دهیم. و از همه مهمتر وب سایت شما به راحتی به این دامنه متصل می شود.
با کمک ما در بخش طراحی سایت آژانس دیجیتال مارکتینگ بینزی می توانید در کمتر از یک ساعت وب سایت یا فروشگاه آنلاین خود را داشته باشید. برای کار با آن به هیچ کدنویسی یا دانش پیچیده ای نیاز ندارید.
حرف آخر ما دربارۀ دامنه
در این مقاله با مفهوم دامنه آشنا شدید. فقط به خاطر داشته باشید که دامنه شما مانند یک شماره موبایل است و هر چه بهتر، جذاب تر و ساده تر باشد، تاثیر بهتری روی مخاطبان شما خواهد گذاشت. بنابراین، ایده خوبی است که کمی وقت بگذارید و مطمئن شوید که دامنه مناسب را برای وب سایت خود انتخاب کرده اید. به هر حال، این سایت برای مدت طولانی با شما خواهد بود.
برای اینکه خیالتان راحت شود، پیشنهاد میکنیم از خدمات طراحی سایت آژانس دیجیتال مارکتینگ بینزی استفاده کنید! اگر هنوز مطمئن نیستید، ما یک مشاوره رایگان یک ساعته برای شما فراهم کرده ایم تا با شما و کسب و کارتون بیشتر آشنا بشیم کافیه یک درخواست مشاوره رایگان ثبت کنید. اگر در مورد دامنه ها سوالی دارید، در بخش زیر سوالاتتون رو مطرح کنید. ما بسیار خوشحال خواهیم شد که کمک کنیم!